Ingrediënten voor Grootmoeders konijn
- 1 konijn van ongeveer 1200 gram, versneden
- 250 gram vers spek, ontzwoerd en in dobbelsteentjes
- 2 flinke uien, in ringen
- 2 takjes verse tijm
- 1 laurierblad
- een bosje peterselie
- enkel zwarte peperkorrels
- 1 fles Leffe bruin (75 cl)
- boter
- zwarte peper uit de molen
- zout
Bereidingswijze voor Grootmoeders konijn
Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en houd opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.
Voeg vervolgens de uiringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.
Neem de konijnenstukken uit de pan en houd warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.
Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes
Voeg vervolgens de uiringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.
Neem de konijnenstukken uit de pan en houd warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.
Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes

Geen opmerkingen:
Een reactie posten